Serverius wordt gekoeld door de installatie van T&S Klimaattechniek

Een gloednieuw datacenter heeft onlangs in Drenthe zijn deuren geopend. Dit purpose built datacenter met een Tier3+ ontwerp is met een PUE van 1.26 energiezuinig, gebruikt de modernste technieken, is schaalbaar en heeft de hoogste beveiligingsstatus. Excellent, veilig en innovatief zijn de kernwaarden van SERVERIUS, het modulaire datacenter dat gebouwd is voor de toekomst.

Eén van de unieke eigenschappen van het schaalbare datacenter dat door ICTroom in samenwerking met T&S klimaattechniek is ontworpen en gerealiseerd, is de veilige ligging op anderhalve meter boven NAP. Een uniek gegeven in Nederland. Want vooral in de randstad is een dergelijke hoge ligging zeer zeldzaam. Daarmee is SERVERIUS tevens de perfecte kandidaat om als twin-datacenter te worden ingezet voor organisaties die een positie hebben in een randstedelijk datacenter. Verder onderscheidt het datacenter zich met een lage PUE van 1.26, extra hoge racks van 51U met een rackdiepte van 120cm, vermogen per rack tot maar liefst 6.0 kW en een totale capaciteit voor 20.000 serverposities, uit te breiden tot 30.000 serverposities.

Het SERVERIUS datacenter wordt gekoeld door middel van downflow systemen welke zijn voorzien van zowel een direct expansie koelblok als ook een water/glycol koelblok voor de vrije koeling. Beide systemen werken onafhankelijk van elkaar waardoor het een zeer betrouw koelsysteem is. Het ontwerp is zo gemaakt dat er modulair uitgebreid kan worden in stappen van 100 kW.

Op het dak zijn voorbereidingen getroffen om de koelsystemen aan te sluiten op een droge koeler voorzien van een verneveling systeem (adiabatische koeling). Hierdoor wordt het rendement van de koelsystemen nog verder verbeterd.

Deel deze case via social media

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Laat uw gegevens achter en wij brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Wij hebben onze techniek toegepast bij…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean eget leo venenatis, fringilla leo sit amet, consequat augue. Nam cursus elit suscipit ullamcorper porttitor.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap