Verwarmen zonder gas

We moeten allemaal de schouders eronder zetten. Drastische maatregelen zijn nodig om de temperatuurstijging tegen te gaan. Samen met onze leveranciers hebben we de mogelijkheid de woningbouw en utiliteitbouw te voorzien van warmte door middel van warmtepompen. We hebben warmtepompen beschikbaar voor elk gebouw.

Wat is een warmtepomp en wat zijn de verschillen

Maar wat is een warmtepomp? Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Dat is slim, want dat scheelt elektriciteit!

Een warmtepomp maakt gebruik van de natuurkundige principes zoals verdampen en condenseren. Bij het verdampen van een vloeistof neemt de warmtepomp warmte op en geeft deze vervolgens vrij bij het condenseren van de vloeistof. Bij deze overdracht van warmte wordt gebruik gemaakt van natuurlijk bronnen van warmte, zoals de buitenlucht, de aarde of een waterbron.

In een warmtepomp wordt gekozen van een vloeistof met een zeer laag kookpunt, ook wel een koudemiddel genoemd. Hierdoor kookt het koudemiddel al bij lage temperaturen, ook als het buiten vriest. Door het koudemiddel langs een natuurlijke bron te geleiden, gaat het koken en verdampt het tot een gasvorm. In dat geval is de warmte van die bron dus opgenomen. Door deze gasvorm elders in het circuit met een compressor onder hoge druk te zetten, gaat de temperatuur er van omhoog. Vervolgens wordt deze gasvorm in de condensor weer omgezet naar een vloeistof. Tijdens het condensatieproces, komt de opgeslagen warmte vrij. Die warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van een huis of bedrijf. De warmte wordt letterlijk van een natuurlijk bron opgenomen, vergroot en binnen afgegeven.

In Nederland is de meest voorkomende vorm van verwarming een CV-ketel gestookt op gas. Algemeen bekend is dat de gasvoorraad niet voor eeuwig is en alternatieve warmtebronnen winnen terrein. Verreweg het populairste alternatief is de warmtepomp.

Social hosted video URL is empty.

Warmtepomp oplossingen

  • Lucht-Lucht warmtepomp
  • Lucht-water warmtepomp
  • Water-water warmtepomp

Welk type warmtepomp is het meest geschikt voor uw situatie, hangt van verschillende factoren af. Hierbij kunt u denken aan hoeveelheid warmte is er benodigd of welke fysieke mogelijkheden zijn er. Waar halen we de warmte vandaan? Neemt u gerust contact met ons op zodat we u in alle rust de mogelijkheden kunnen doornemen.

Wij maken gebruik van:

  • Mitsubishi Electric warmtepompen
  • Daikin altherma warmtepompen
  • Toshiba warmtepompen.
  • Ect.

Wij hebben onze techniek toegepast bij…

We hebben verschillende warmtepomp installaties gerealiseerd. Gecombineerd met koeling en ventilatie

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Laat uw gegevens achter en wij brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Onze producten

Al meer dan 20 jaar levert T&S Klimaattechniek maatwerkoplossingen voor het koelen van computerruimtes.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap