Portfolio

Klimaatsystemen op maat

CRAC en CRAH units

CRAC oftewel, Computer Ruimte Airconditioning systemen. Een vaak gebruikte term voor downflow of upflow luchtgekoelde airconditioners die worden toegepast in klein tot middelgrote computerruimtes. Vaak luchtgekoeld omdat deze toepassing eenvoudig en snel te implementeren is.

CRAH oftewel, Computer Ruimte Air Handling systemen. Dit wordt vaak toegepast in de wat grotere computerruimten en of datacenters. Dit zijn systemen die worden gevoed door een gekoeld water/glycol mengsel en zijn aangesloten op een gekoeldwater net.

Wij hebben onze designs toegepast bij…

Inrow systemen

Een strak geheel wordt verkregen door het toepassen van inrow systemen. Dit type airconditioner wordt tussen de 19″ racks ingezet en koelt de hardware direct in de kast of horizontaal in de koude gang. Ze zijn in diverse variaties te verkrijgen. Gekoeld watersysteem of een luchtgekoeld systeem waarbij de inrow unit wordt aangesloten op een luchtgekoelde condensor. Koelcapaciteiten variëren tussen de 10 kW en 50 kW.

Wij hebben onze designs toegepast bij…

Immersion cooling

Immersion cooling is een techniek waarbij de hardware in z’n geheel ondergedompeld wordt. De vloeistof die hiervoor wordt gebruikt is “single phase” Dielectric fluid.  Deze vloeistof is niet elektrisch geleidend, maar heeft een groot warmte-opnemende vermogen. Groot voordeel ten opzichte van traditionele luchtkoeling is het verbruik. Geen chillers nodig, geen problemen meer met te vochtige – of droge lucht, geen trillingen meer door ventilatoren in de hardware, geen stof, ect. Daarnaast is de restwarmte, door de hoge vloeistoftemperatuur, zeer goed  in te zetten voor andere toepassingen. Neem contact met ons op voor meer toelichting.

Centrale koelsystemen

Redundante opstelling van centrale koude opwekking zoals koelmachines worden vaak ingezet bij de wat grotere computerruimten/datacenters. Deze koelmachines worden hydraulisch gekoppeld aan transportpompen, CRAH units inclusief regeling. T&S Klimaattechniek ontwerpt en realiseert dit soort systemen al vele jaren en werkt daarbij samen met gerenommeerde leveranciers. Naast het ontwerpen en realiseren van dit soort systemen verzorgt T&S Klimaattechniek ook het onderhoud.

Wij hebben onze designs toegepast bij…

Copy link
Powered by Social Snap